Tävlingsledare                      Tommy Öberg

Revisor                                Göran Dahlqvist

Revisorssuppleant                      Stig-Olof Nordström

Allmänt

Verksamhetsåret var det 90:e för klubben.

Interna tävlingsprogrammet var igen detta år digert, och tomma spelkvällar fanns inte.

Ordinarie spelkväll var torsdag.

Klubbmästerskapet i närschack spelas över hela året med ”alla mot alla”.

Månadsblixtar, 2 min.+12 sek. och 20+20 min. tävlingarna var öppna tävlingar under verksamhetsåret.

EkenäsSK arrangerade:  EkSK 90-år Sommarturnering 2015, Ekenäs öppna mästerskap 15+15 min, Ekenäs öppna mästerskap 5+5 min.

Klubben gjorde en vinst på 563,43 €. Klubben tillgångar är 2298,53 €.

Sommarturneringens vinst 615,00 €.

Bemärkelsedagar:  -.

Tävlingsverksamhet

Klubbens tävlingar

De tävlingar som hör till årstävlingen och spelades under 2015 var; 20+20 min. fyra deltävlingar, 2 min. + 12 sek. åtta deltävlingar, åtta månadsblixtar 5+5 min och närschacksmästerskapet.

I närschacksmästerskapet segrade Viktor Enberg med 6,5 poäng / 7. Tvåa var Thomas Bergman med 4,5 poäng och trea Rabbe Ståhlberg också med 4,5 poäng.

I  20+20 min. segrade Alf Wendelin med 12,0 poäng / 15 möjliga. Tvåa var Viktor Enberg med 9,5 och trea Tommy Öberg med 9,0 poäng.

I  2 min. + 12 sek. segrade Viktor Enberg med 25,5 poäng / 30möjliga. Tvåa var Tommy Öberg med 22,5 och trea Thomas Bergman med 18,0.

I blixt 5+5 min. segrade Viktor Enberg med 25,5 poäng! / 30 möjliga. Tvåa var Leif Ekberg med 21,0 och trea Tommy Öberg med 19,0 poäng.

I årstävlingen segrade Viktor Enberg med 30,0 poäng / 31 möjliga. Tvåa blev Tommy Öberg med 23,0 poäng och trea blev Leif Ekberg med 19,5 poäng.

Prestationstävlingen vanns av Herman Friman med 50,0 poäng, 2. Alf Wendelin med 42,5 och 3. Tage Ekberg med 35,0 poäng.

I Ekenäs öppna mästerskap 15+15 min. segrade Tommy Öberg med 7,0 poäng / 8. Viktor Enberg placerade sig på andra plats med 6,0 poäng och trea var Henrik Järnström med 5,0 poäng. Oldboys klassen S65 segrare var Herman Friman och S50 Tommy Öberg.

I Ekenäs öppna mästerskap 5+5 min., segrade Stefan Söderberg med 13,5 poäng / 18. Toivo Högberg placerade sig på andra plats också med 13,5 poäng och trea var Viktor Enberg han också med 13,5 poäng. Oldboys klassen S65 segrare var Toivo Högberg och S50 Stefan Söderberg.

EkSK Sommarturnering 2015: Deltagare 20 stycken. Segrare i turneringen Ralf Rehn MatSK 6,5 / 7, 2. Petri Graeffe Aatos 5,5 och 3. Mika Puittinen Aatos 4,5. 1.B Thomas Bergman EkSK 4,5, 1.C Aare Virta SalSK 3,5.

Turneringens arrangemang var lyckat och dessutom ekonomiskt en framgång. Ett stort tack till domaren Tomi Tocklin, tävlingskommitten, klubbens medlemmar och aktiva damer.

Nationella tävlingar

På individuell nivå har deltagandet utåt varit ytterst begränsat, samarbetet med Karis URA schacksektion har fortsatt på tisdagar.

* Tommy Öberg blev 2. i Lions schack FM i Ekenäs, och 1. med Leif Ekberg i lagtävlingen.

* Thomas Bergman segrade i 33. EKS-turneringens B-grupp med 4,5 / 5, 04.-06.12.2015.

* I 53. FM-lagblixt (Vammala) palcerade sig laget Tommy Öberg, Viktor Enberg, Leif Ekberg och

Thomas Bergman vid första dagens uttagningar på 10 / 22 palts, och andra dagen i grupp

2 på 15 / 28 plats. Slutresultatet blev placering 71 / 157.

* I FCSF:s 2014-2015 lagserie div.3 blev klubben diskvalicerad efter WO i rond 5.

* Alf Wendelin var med som arrangörer på Raseborgs femte skolmästerskap i Karis.

Västra Nylands Schackdistrikts tävlingar, Åminnefors 70 års öppen jubileumsturnering

I ÅmSK:s jubileums- och VNSD:s mästerskapsturnering 15+15 min. blev EkSK1 4. med 24,0 poäng /36, EkSK2 blev 10. med 11,0 poäng  (11 lag). Bordsplaceringarna: Bord 2, 1. Viktor Enberg 7,5 / 9. Bord 4, 2. Thomas Bergman 6,0.

Övriga resultat finns på skild bilaga samt på klubbens hemsida, ekenasschackklubb.org.